Nieuws

Rabo ClubSupport 2023.

Ook dit jaar doet de Stichting Voor en Door Goor weer mee aan de Rabo ClubSupport.

Wanneer jij klant bent bij de Rabobank Centraal Midden Twente kun jij je stem uitbrengen op de Stichting.

Dit kun jij doen via internet op rabobank.nl/clubsupport

Nieuw Mozaïekbank vrijheid 2022 onthuld.

Vandaag d.d. 05-05-2022 is er nieuwe Mozaïekbank geplaats aan de Grotestraat bij de scherf van het bombardement dat 77 jaar geleden heeft plaatsgevonden in Goor.

De bank werd door de vele vrijwilligers van de Stichting Voor en Door Goor geplakt en de notenplanken op nieuw voorzien van een likje verf. Tevens werd er uiteraard stil gestaan bij de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Dit werd nogeens uitdrukkelijk uitgesproken door Burgemeester Nauta van de Gemeente Hof van Twente. Na de huldiging werd het Poolse volkslied gespeeld en uiteraard het Wilhelmus.
Hierna mocht Mevr. Selma Hoek samen met dhr. Ab Zorge alleerst zitting nemen op de bank.

De ingepakte bank die gisterenavond door Bennie Haafkes en Jan Overbeek er neer gezet is
De heer A. Brunnekreeft geef even een uitleg betreffend de bank, hierna gaf R. Bergman de voorzitter van de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente een korte toespraak.
Hier werd de bank onthuld door Selma Hoek ontwerpster van de mozaïekbank en burgemeesster Nauta van de Gemeente Hof van Twente.
Een beeld van de bank waarin ook de kleuren van Oekraïne verwerkt zijn.
Tevens nog eens een beeld van de bank op de achtergrond de bomscherf.
Hier mochten mevr. Selma Hoek en de heer Ab Zorge allereerst plaatsnemen op de bank.
Hier kon er gelachen worden.
De bank werd grondig aan een inspektiebeurt onderworpen.
De plaats van de bank, op de voorgrond de bomscherf aan de Grotestraat.

Nieuw Mozaïekbank ivm 75 jaar Vrijheid voor Goor.

Een nieuwe mozaïekbank 75 jaar Vrijheid voor Goor.

Selma Hoek verzorgt de eerste steenlegging van een nieuwe mozaïek bank voor Goor in het kader van 75 jaar jaar Vrijheid. De mozaïek vrijwilligers van de Stichting Voor en Door Goor zullen de komende maanden in het mozaïek atelier in de showroom van AutoHaafkes Kerkstraat 90-92 te Goor de bank voorzien van een mozaïek in de kleuren rood, wit en blauw.

De fakkel met een duif als vlam

Het thema 75 jaar bevrijding is door de vrijwilligers en Ina van de Riet vertaald naar een ontwerp op de bank. Het symbool de fakkel met een duif als vlam is een krachtig symbool, maar ook het bankje zelf. `Wat zou het mooi zijn als dit bankje gebruikt zou worden om met elkaar in gesprek te gaan. Samen gaan zitten, nieuwsgierig te zijn naar elkaar, vragen stellen en luisteren.

Selma Hoek legt de eerste mozaïeksteen.

Ze is in Goor nauw betrokken bij het 4 mei comité, bij de dodenherdenking en de herdenking van het bombardement op Goor op 24 maart in 1945. Als aanvulling op de wandelroute langs de Stolpersteine, vertelt Selma op de Joodse begraafplaats verhalen van mensen die de 2e wereldoorlog overleefd hebben. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, vrijheid is samen, vrijheid is alleen, is harmonie, gelijke kansen, bewustwording, verantwoordelijkheid nemen, om je heen kijken, er mogen zijn en nog zo veel meer.

Mozaïekatelier in showroom van AutoHaafkes in Goor

In kleine groepen wordt er op maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend in de showroom van AutoHaafkes te Goor aan de Kerkstraat 90-92 gewerkt aan de mozaïekbank . Een tijdrovende klus waarvan de vrijwilligers hopen dat het bankje klaar is op 8 april, de dag dat Goor door de 1e Poolse Pantserdivisie is bevrijd.

Wil je meer informatie over dit persbericht?

Neem gerust contact op met Ina van de Riet, telefoon 06-10486555, of meld je aan via een formulier op de website van de Stichting Voor en Door Goor. (www.voorendoorgoor.nl)

Rabo ClubSupport 2021

Beste mensen,

Ook dit jaar kunt u stemmen op de Stichting Voor en Door Goor.
Wanneer jij een betaalrekening hebt bij de Rabobank Midden Twente, dan kun jij een stem uitbrengen op de Stichting Voor en Door Goor. Hopelijk doen jullie allen mee.